Prijemni.rs
Maturang




Studentski domovi

  • Studentski grad Tošin bunar 143-151, 11070 Novi Beograd

  • Kralj Aleksandar I Bulevar Kralja Aleksandra 75, 11000 Beograd

  • Studentski dom Žarko Marinović Cara Dušana 254, Zemun

  • Studentski dom Karaburma Mije Kovacevica 7b, 11000 Beograd

  • Studentski dom Vera Blagojević Kraljice Marije 48 (Vera I), Dalmatinska 37 (Vera II), 11000 Beograd

  • Studentski dom Patris Lumumba Ljubice Lukovic br 1, 11000 Beograd

  • Studentski dom Slobodan Penezić Bana Ivaniša bb, 11000 Beograd

  • Studentski dom Rifat Burdžević Milana Rakića 77, 11000 Beograd

  • Studentski dom 4. april Vojvode Stepe 320, 11000 Beograd

  • Studentski dom Mika Mitrović Kralja Vladimira 33, 11000 Beograd

  • Studentski dom Košutnjak Blagoja Parovica 156, 11000 Beograd

Studentski restorani - menze

  • Restoran Studentski grad , Tošin bunar 145 Tošin bunar 145

  • Restoran (Tri kostura) , Obilićev venac 4 Obilićev venac 4

  • Restoran Zemun (Žarko Marinović) , Cara Dušana 254, Zemun Cara Dušana 254, Zemun

  • Restoran Agronom Nemanjina 6 Nemanjina 6

  • Restoran Karaburma - Mije Kovačevića 7 Mije Kovačevića 7

  • Restoran Patris Dragice Pravice 1

  • Restoran Đušina - Đušina 5 Đušina 5

  • Restoran Rifat - Milana Rakića 77 Milana Rakića 77

  • Restoran Kralj Aleksandar (Lola 1) Bulevar kralja Aleksandra 75 Bulevar kralja Aleksandra 75

  • Restoran Voždovac Vojvode Stepe 320 Vojvode Stepe 320

  • Restoran Mika Mitrović Kralja Vladimira 133

  • Restoran Farmaceut - Vojvode Stepe 450 Vojvode Stepe 450

  • Restoran Košutnjak Blagoja Parovića 154

Studijski program - Osnovne strukovne studije Beograd

GRAFIČKO INŽENJERSTVO*

Studijski program Grafičko inženjerstvo osposobljava inženjere za rad u savremenoj grafičkoj industriji. Program pokriva ključne oblasti poput pripreme, štampe i dorade, integrisane u proces izrade kvalitetnih grafičkih proizvoda. Kroz stalnu saradnju sa grafičkim firmama i strukovnim udruženjima, nastava se prilagođava potrebama tržišta, pružajući studentima najnovija znanja i veštine potrebne za uspešnu karijeru.

Po završetku studija student stiče stručni naziv: Strukovni inženjer tehnologije. 
Ovaj studijski program se realizuje po klasičnom i dualnom modelu studija.

ODRŽIVE TEHNOLOGIJE*

Studijski program priprema studente za rad u industriji koja prelazi na održive i konkurentne tehnologije. Studenti će biti osposobljeni za kontrolu, praćenje i unapređenje tehnoloških procesa i proizvodne sisteme sa posebnim fokusom na doprinos razvoju i prelazak na održive i konkurentne tehnologije, rukovođenje održivim tehnologijama u proizvodnim sistemima, upravljanje tokovima materijala, minimizaciju otpada i maksimalno iskorišćenje sirovina i primenu koncepta savremene industrijske proizvodnje.

Po završetku studija student stiče stručni naziv: Strukovni inženjer tehnologije.
Ovaj studijski program se realizuje po klasičnom i dualnom modelu studija.

GRAFIČKI DIZAJN

Studijski program razvija kreativnost i tehničke veštine studenata kroz savremenu teorijsku i praktičnu nastavu. Studenti stiču znanja potrebna za dizajn grafičkog znaka, vizuelnog identiteta, ambalaže, opreme knjiga i reklamnog materijala. Program osposobljava buduće grafičke dizajnere za rad u agencijama, dizajnerskim studijima i kompanijama, uz aktivnu saradnju sa privredom kroz praksu, projekte i studijske posete.

Po završetku studija student stiče stručni naziv: Strukovni dizajner.

DIZAJN INDUSTRIJSKIH PROIZVODA

Ovaj studijski program osposobljava studente za rad u dizajnerskim studijima i biroima koji se bave industrijskim dizajnom, opremanjem izložbenih prostora i urbanim mobilijarom. Kroz teorijsku i praktičnu nastavu, studenti razvijaju analitičnost, kreativnost i sposobnost da vode proces dizajniranja proizvoda od ideje do realizacije. Program obrazuje dizajnere industrijskih proizvoda spremne da svoja znanja i veštine kreativno primene u praksi.

Po završetku studija student stiče stručni naziv: Strukovni dizajner.

MODNI DIZAJN PROIZVODA OD KOŽE*

Studijski program Modni dizajn proizvoda od kože osposobljava dizajnere za rad u savremenoj modnoj industriji. Fokus je na kreiranju obuće, galanterije, kožne konfekcije i modnih detalja. Studenti stiču praktične veštine i znanja koja im omogućavaju uključivanje u proces proizvodnje i razvijanje kompetencija u skladu sa tržišnim zahtevima, oblikujući budućnost mode kroz dizajn kožnih proizvoda.

Po završetku studija student stiče stručni naziv: Strukovni dizajner.
Ovaj studijski program se realizuje po klasičnom i dualnom modelu studija.

KONCEPT I KARAKTER DIZAJN

Studijski program Koncept i karakter dizajn osposobljava studente za vizuelne komunikacije kroz tehnička, praktična i umetnička znanja. Studenti uče da profesionalno oblikuju i prenesu ideje, kreiraju karaktere, prostore, storiborde i vizuelne identitete za filmove, reklamne spotove, i kao i da kreiraju vizuelni identitet video igre ili filma za naručioca. Korišćenje savremenih tehnologija tokom nastave omogućava studentima da se pripreme za rad u dinamičnom svetu filmske i gaming industrije.

Po završetku studija student stiče stručni naziv: Strukovni dizajner.

DIZAJN ENTERIJERA*

Studijski program Dizajn enterijera osposobljava studente za razvoj kreativnih i funkcionalnih rešenja unutrašnjih prostora. Kroz kritičko i kreativno mišljenje, studenti uče da oblikuju enterijere uzimajući u obzir raspored nameštaja, izbor materijala, tip građevine, potrebe klijenata i standarde bezbednosti i održivosti. Program omogućava studentima da kreiraju sveobuhvatne dizajnerske koncepte i finalna rešenja enterijera koja kombinuju estetiku i funkcionalnost.

Po završetku studija student stiče stručni naziv: Strukovni dizajner.
Ovaj studijski program se realizuje po klasičnom i dualnom modelu studija.

UI/UX DIZAJN

Studijski program UI/UX dizajn priprema studente za kreiranje korisničkih interfejsa i iskustava za veb sajtove i mobilne aplikacije. Fokus je na stvaranju funkcionalnih i intuitivnih rešenja koja poboljšavaju interakciju između korisnika i softvera, uzimajući u obzir navike korisnika, funkcionalnost i poslovne ciljeve. Kroz strategije kritičkog i kreativnog mišljenja, studenti uče da kombinuju dizajn, tehnologiju i psihologiju kako bi pružili vrhunsko korisničko iskustvo. Nakon studija, biće osposobljeni za rad u dizajnerskim studijima i kompanijama koje razvijaju softverska rešenja za veb sajtove i mobilne aplikacije.

Po završetku studija student stiče stručni naziv: Strukovni inženjer računarske multimedije.

BEZBEDNOST I ZDRAVLjE NA RADU

Studijski program Zaštita na radu osposobljava studente za inženjerske poslove u oblasti bezbednosti i zdravlja na radu. Kroz nastavu, studenti stiču veštine za planiranje, sprovođenje i unapređenje mera zaštite kod poslodavaca. Po završetku studija studenti će biti osposobljeni za rad u privrednim društvima svih delatnosti, specijalizovanim agencijama, inspekciji rada i drugo.

Po završetku studija student stiče stručni naziv: Strukovni inženjer zaštite na radu.

ZAŠTITA ŽIVOTNE SREDINE

Cilj studijskog programa je obrazovanje studenata sa potrebnim znanjima, sposobnostima i veštinama za obavljanje poslova inženjera, inspektora, referenata i savetnika u ovoj oblasti. Studenti stiču znanja i veštine za preventivno i operativno upravljanje kvalitetom vazduha, vode i zemljišta, kao i upravljanje otpadom. Fokus na procenu uticaja na životnu sredinu i implementaciju cirkularne ekonomije omogućava im da postanu stručnjaci sa korisnim kompetencijama za održivi razvoj.

Po završetku studija student stiče stručni naziv: Strukovni inženjer zaštite životne sredine.

INŽENJERSTVO ZAŠTITE OD КATASTROFALNIH DOGAĐAJA I POŽARA* 

Studijski program Zaštita od katastrofalnih događaja i požara osposobljava studente za sticanje teorijskih i praktičnih znanja u ovoj oblasti. Studenti uče o tumačenju propisa, upravljanju rizicima i reorganizaciji snaga i sredstava integrisanog sistema zaštite i spasavanja. Fokus je na analizi i proceni posledica požara, kao i ekološkim uticajima na životnu sredinu. Program priprema stručnjake sposobne da odgovore na izazove u zaštiti od katastrofa i efikasno reše probleme u privredi i institucijama.

Po završetku studija student stiče stručni naziv: Strukovni inženjer zaštite od katastrofalnih događaja i požara.
Ovaj studijski program se realizuje po klasičnom i dualnom modelu studija.

MREŽNE INFORMACIONE TEHNOLOGIJE

Studijski program Računarske mreže osposobljava studente za dizajn, implementaciju i administraciju računarskih mreža, nezavisno od medijuma prenosa. Studenti stiču veštine za administraciju baza podataka u lokalnim mrežama, kao i za izradu sveobuhvatne dokumentacije za dizajn i implementaciju mreža. Ovaj program obrazuje strukovne inženjere elektrotehnike i računarstva spremne za rad u kompanijama koje se bave projektovanjem, implementacijom i administracijom mreža i baza podataka.

Po završetku studija student stiče stručni naziv: Strukovni inženjer elektrotehnike i računarstva.

MEHATRONIКA*

Studijski program Mehatronika osposobljava studente za inženjerske poslove u oblasti mehatroničkih sistema. Kroz nastavu, studenti stiču znanja potrebna za razumevanje rada ovih sistema, analizu i evaluaciju njihovih performansi, te razvoj novih rešenja. Diplomirani inženjeri biće kvalifikovani za rad u energetskom, procesnom, mašinskom i proizvodnom inženjerstvu, kao i u industriji medicinskih uređaja, pripremljeni za izazove savremenog inženjeringa.

Po završetku studija student stiče stručni naziv: Strukovni inženjer mehatronike.
Ovaj studijski program se realizuje po klasičnom i dualnom modelu studija.

TEHNOLOGIJE PAMETNIH ZGRADA*

Studijski program Pametne zgrade osposobljava studente za rad u kompanijama koje se bave implementacijom i održavanjem opreme ovih automatizovanih objekata. Fokus je na tehnologijama koje omogućavaju prilagođavanje zgrada aktivnostima i životnom stilu korisnika uz maksimalnu energetsku efikasnost. Studenti će razviti veštine u upravljanju sistemima vodosnabdevanja, grejanja, klimatizacije, ventilacije, elektro-energetike, video nadzora, interfonskih sistema, kao i sistemima obnovljivih izvora energije i kontrole pristupa.

Po završetku studija student stiče stručni naziv: Strukovni inženjer informacionih tehnologija u mašinstvu.
Ovaj studijski program se realizuje po klasičnom i dualnom modelu studija.

MAŠINSKO INŽENJERSTVO*

Cilj studijskog programa je obrazovanje strukovnih inženjera mašinstva sa bližim usmerenjima u područjima modula, po klasičnom i dualnom modelu studija, Kompjutersko projektovanje i CNC sistemi i Grejna, rashladna i procesna tehnika. Studenti stiču znanja i veštine da razumeju složene tehničke problema, efikasno primene stečena znanja u industrijskim pogonima i energetskim sistemima, koriste svu relevantnu i aktuelnu literaturu, zakone, standarde, internet i druga savremena komunikaciona sredstva u cilju saradnje na rešavanju problema i da prate savremena tehnička i tehnološka dostignuća. 

Po završetku studija student stiče stručni naziv: Strukovni inženjer mašinstva.
Ovaj studijski program se realizuje po klasičnom i dualnom modelu studija.

DIGITALNI SISTEMI MENADŽMENTA*

Studijski program Menadžment kvalitetom osposobljava studente za sticanje znanja iz inženjerskih disciplina, menadžmenta kvalitetom i savremenih tehnologija. Fokus je na sistemima menadžmenta kvalitetom i drugim sistemima potrebnim za projektovanje, uspostavljanje, održavanje i poboljšanje organizacijskih sistema. Po završetku studija, studenti će biti spremni za rad u sertifikacionim i kontrolnim telima, laboratorijama, kao i u službama kvaliteta unutar proizvodnih i uslužnih organizacija, doprinosići unapređenju i održavanju standarda kvaliteta.

Po završetku studija student stiče stručni naziv: Strukovni inženjer menadžmenta.
Ovaj studijski program se realizuje po klasičnom i dualnom modelu studija.

EKOTURIZAM I RURALNI RAZVOJ

Studijski program Ekoturizam i ruralni razvoj osposobljava strukovne menadžere koji planiraju, organizuju i upravljaju aktivnostima u oblasti ekoturizma, značajnim za turističke kompanije i agencije na domaćem i međunarodnom tržištu. Kroz ovaj program, studenti stiču kompetencije za razvoj turističkog proizvoda ekoturizma, uz poseban fokus na očuvanje životne sredine i zaštitu prirodnih resursa, kao i efikasnu organizaciju proizvodnje na poljoprivrednim gazdinstvima. Ovaj program priprema studente da postanu lideri u održivom razvoju turizma.

Po završetku studija student stiče stručni naziv: Strukovni menadžer.

PREHRAMBENO INŽENJERSTVO I BEZBEDNOST HRANE

Studijski program Prehrambeno inženjerstvo i bezbednost hrane osposobljava strukovne inženjere za proizvodnju i promet zdravstveno bezbedne hrane. Ovaj program priprema stručnjake koji se direktno uključuju u različite grane prehrambene tehnologije. Po završetku studija, studenti su spremni da samostalno organizuju, vode i kontrolišu tehnološke procese u proizvodnji hrane i pića, kao i da vrše kontrolu kvaliteta proizvoda. Takođe, imaju mogućnost rada u savetodavnim službama, javnoj administraciji, edukaciji i tehnološkom razvoju, doprinoseći unapređenju bezbednosti hrane.

Po završetku studija student stiče stručni naziv: Strukovni inženjer tehnologije.

TEHNOLOGIJE DIGITALNE POLJOPRIVREDE

Studijski program Prehrambeno inženjerstvo i bezbednost hrane osposobljava strukovne inženjere za proizvodnju i promet zdravstveno bezbedne hrane. Ovaj program priprema stručnjake koji se direktno uključuju u različite grane prehrambene tehnologije. Po završetku studija, studenti su spremni da samostalno organizuju, vode i kontrolišu tehnološke procese u proizvodnji hrane i pića, kao i da vrše kontrolu kvaliteta proizvoda. Takođe, imaju mogućnost rada u savetodavnim službama, javnoj administraciji, edukaciji i tehnološkom razvoju, doprinoseći unapređenju bezbednosti hrane.

Po završetku studija student stiče stručni naziv: Strukovni inženjer tehnologije.

DRUMSKI SAOBRAĆAJ*

Studijski program se zasniva na nastavnom planu u okviru kojeg se izučavaju propisi u saobraćaju i transportu, organizacija transporta putnika i tereta, bezbednost i regulisanje saobraćaja, uticaji infrastrukturnih, prostornih i vremenskih uslova. Nakon diplomiranja studenti stiču znanja i veštine za obavljanje poslova organizacije drumskog prevoza, javnog prevoza, logistike, tehnologije pretovara, bezbednosti i regulisanja saobraćaja i transporta, organizacije parkiranja, kontrole postavljanja i održavanja saobraćajne signalizacije i opreme puta, intermodalnog transporta i dr.

Po završetku studija student stiče stručni naziv: Strukovni inženjer saobraćaja.
Ovaj studijski program se realizuje po klasičnom i dualnom modelu studija.

FARMACIJA

Cilj studijskog programa Farmacija je obrazovanje strukovnih farmaceuta sa stručnim znanjima i veštinama potrebnim za profesionalno obavljanje poslova u farmaceutskom sektoru. Nakon završenih studija, studenti stiču detaljno poznavanje sastava lekova, njihovih svojstava, načina proizvodnje i metoda ispitivanja. Program ih osposobljava za rad u apotekama, bolničkim i veterinarskim ustanovama, kao i u laboratorijama i industrijama povezanim sa farmacijom, kozmetikom i zdravstvenom zaštitom.

Po završetku studija student stiče stručni naziv: Strukovni farmaceut.




Vesti o studiranju





Saveti za polaganje prijemnog