Prijemni.rs
Maturang




Studentski domovi

  • Studentski grad Tošin bunar 143-151, 11070 Novi Beograd

  • Kralj Aleksandar I Bulevar Kralja Aleksandra 75, 11000 Beograd

  • Studentski dom Žarko Marinović Cara Dušana 254, Zemun

  • Studentski dom Karaburma Mije Kovacevica 7b, 11000 Beograd

  • Studentski dom Vera Blagojević Kraljice Marije 48 (Vera I), Dalmatinska 37 (Vera II), 11000 Beograd

  • Studentski dom Patris Lumumba Ljubice Lukovic br 1, 11000 Beograd

  • Studentski dom Slobodan Penezić Bana Ivaniša bb, 11000 Beograd

  • Studentski dom Rifat Burdžević Milana Rakića 77, 11000 Beograd

  • Studentski dom 4. april Vojvode Stepe 320, 11000 Beograd

  • Studentski dom Mika Mitrović Kralja Vladimira 33, 11000 Beograd

  • Studentski dom Košutnjak Blagoja Parovica 156, 11000 Beograd

Studentski restorani - menze

  • Restoran Studentski grad , Tošin bunar 145 Tošin bunar 145

  • Restoran (Tri kostura) , Obilićev venac 4 Obilićev venac 4

  • Restoran Zemun (Žarko Marinović) , Cara Dušana 254, Zemun Cara Dušana 254, Zemun

  • Restoran Agronom Nemanjina 6 Nemanjina 6

  • Restoran Karaburma - Mije Kovačevića 7 Mije Kovačevića 7

  • Restoran Patris Dragice Pravice 1

  • Restoran Đušina - Đušina 5 Đušina 5

  • Restoran Rifat - Milana Rakića 77 Milana Rakića 77

  • Restoran Kralj Aleksandar (Lola 1) Bulevar kralja Aleksandra 75 Bulevar kralja Aleksandra 75

  • Restoran Voždovac Vojvode Stepe 320 Vojvode Stepe 320

  • Restoran Mika Mitrović Kralja Vladimira 133

  • Restoran Farmaceut - Vojvode Stepe 450 Vojvode Stepe 450

  • Restoran Košutnjak Blagoja Parovića 154

Studijski program - Osnovne strukovne studije Požarevac

BEZBEDNOST I ZDRAVLJE NA RADU

Studijski program Zaštita na radu osposobljava studente za inženjerske poslove u oblasti bezbednosti i zdravlja na radu. Kroz nastavu, studenti stiču veštine za planiranje, sprovođenje i unapređenje mera zaštite kod poslodavaca. Po završetku studija studenti će biti osposobljeni za rad u privrednim društvima svih delatnosti, specijalizovanim agencijama, inspekciji rada i drugo.

Po završetku studija student stiče stručni naziv: Strukovni inženjer zaštite na radu.

ZAŠTITA ŽIVOTNE SREDINE

Cilj studijskog programa je obrazovanje studenata sa potrebnim znanjima, sposobnostima i veštinama za obavljanje poslova inženjera, inspektora, referenata i savetnika u ovoj oblasti. Studenti stiču znanja i veštine za preventivno i operativno upravljanje kvalitetom vazduha, vode i zemljišta, kao i upravljanje otpadom. Fokus na procenu uticaja na životnu sredinu i implementaciju cirkularne ekonomije omogućava im da postanu stručnjaci sa korisnim kompetencijama za održivi razvoj.

Po završetku studija student stiče stručni naziv: Strukovni inženjer zaštite životne sredine.

PREHRAMBENO INŽENJERSTVO I BEZBEDNOST HRANE

Studijski program Prehrambeno inženjerstvo i bezbednost hrane osposobljava strukovne inženjere za proizvodnju i promet zdravstveno bezbedne hrane. Ovaj program priprema stručnjake koji se direktno uključuju u različite grane prehrambene tehnologije. Po završetku studija, studenti su spremni da samostalno organizuju, vode i kontrolišu tehnološke procese u proizvodnji hrane i pića, kao i da vrše kontrolu kvaliteta proizvoda. Takođe, imaju mogućnost rada u savetodavnim službama, javnoj administraciji, edukaciji i tehnološkom razvoju, doprinoseći unapređenju bezbednosti hrane.

Po završetku studija student stiče stručni naziv: Strukovni inženjer tehnologije.

TEHNOLOGIJE DIGITALNE POLJOPRIVREDE

Studijski program Tehnologije digitalne poljoprivrede obrazuje strukovne inženjere koji kombinuju teorijska i praktična znanja iz informacionih tehnologija kako bi unapredili poljoprivrednu proizvodnju. Program se fokusira na razvoj digitalnih tehnologija u biotehnologiji i animalnoj proizvodnji, uz stalnu saradnju sa privrednim sektorom. Po završetku studija, studenti stiču kompetencije za implementaciju inovativnih metoda i analizu podataka, čime postaju stručnjaci sposobni da organizuju i koordiniraju rad u savremenoj, održivoj poljoprivredi.

Po završetku studija student stiče stručni naziv: Strukovni inženjer poljoprivrede.

MAŠINSKO INŽENJERSTVO  – KOMPJUTERSKO PROJEKTOVANJE I CNC SISTEMI

Cilj studijskog programa je obrazovanje strukovnih inženjera mašinstva sa bližim usmerenjima u područjima modula Kompjutersko projektovanje i CNC sistemi. Studenti stiču znanja i veštine da razumeju složene tehničke problema, efikasno primene stečena znanja u industrijskim pogonima i energetskim sistemima, koriste svu relevantnu i aktuelnu literaturu, zakone, standarde, internet i druga savremena komunikaciona sredstva u cilju saradnje na rešavanju problema i da prate savremena tehnička i tehnološka dostignuća. 

Po završetku studija student stiče stručni naziv: Strukovni inženjer mašinstva.
Ovaj studijski program se realizuje po klasičnom i dualnom modelu studija.

EKOTURIZAM I RURALNI RAZVOJ

Studijski program Ekoturizam i ruralni razvoj osposobljava strukovne menadžere koji planiraju, organizuju i upravljaju aktivnostima u oblasti ekoturizma, značajnim za turističke kompanije i agencije na domaćem i međunarodnom tržištu. Kroz ovaj program, studenti stiču kompetencije za razvoj turističkog proizvoda ekoturizma, uz poseban fokus na očuvanje životne sredine i zaštitu prirodnih resursa, kao i efikasnu organizaciju proizvodnje na poljoprivrednim gazdinstvima. Ovaj program priprema studente da postanu lideri u održivom razvoju turizma.

Po završetku studija student stiče stručni naziv: Strukovni menadžer.

ZDRAVSTVENA NEGA

Cilj studijskog programa je obrazovanje stručnog medicinskog kadra u skladu sa Bolonjskom deklaracijom, Direktivama EU i Zakonom o regulisanim profesijama i priznavanju profesionalnih kvalifikacija u skladu sa sistemom obrazovanja u Srbiji. Klinička praksa studenata obavlja se u relevantnim regionalnim zdravstvenim ustanovama Opštoj bolnici Požarevac, Domu zdravlja Požarevac i Opštoj bolnici Smederevo, kao i Vojnomedicinskoj akademiji. Diplomirani studenti imaće mogućnost zapošljavanja na stručnim poslovima u domovima zdravlja, opštim i specijalnim bolnicama, kliničko bolničkim centrima, institutima, zavodima za javno zdravlje, obrazovnim ustanovama, ustanovama dečje zaštite i ustanovama socijalne zaštite (domovi za stare, ustanove za osobe sa posebnim potrebama).

Po završetku studija student stiče stručni naziv: Strukovna medicinska sestra.

ENERGETSKI SISTEMI 

Cilj studijskog programa Energetski sistemi je osposobljavanje studenata za upravljanje, održavanje i dijagnostiku otkaza opreme energetskih sistema. Studenti će biti osposobljeni da upravljaju sistemima automatizacije u okviru procesa proizvodnje električne i toplotne energije, da nadgledaju proces proizvodnje, detektuju otkaze i održavaju opremu energetskih sistema. Studenti će u okviru studijskog programa steći znanje i iskustvo vezano za procenu energetske efikasnosti različitih procesa, sistema i objekata. Pored navedenog, student će biti osposobljen da upravlja različitim informacionim tehnologijama koje su implementirane u energetske sisteme za potrebe nadzora, optimizacije, automatizacije i komunikacije u okviru energetskog sistema.

Po završetku studija student stiče stručni naziv: Strukovni inženjer energetskih sistema.

 




Vesti o studiranju





Saveti za polaganje prijemnog