Branka Nedimović , student
Kakvi su uslovi studiranja i kakvo je vaše mišljenje o kvalitetu nastave na vašem fakultetu?
Kvalitet nastave je na onom nivou koji se podrazumeva za umetnost. Dakle, zadovoljna sam sa uslovima koje nam ova ustanova nudi i samim tim možemo da se ostvarimo kroz naš rad i učenje jer imamo uslove za to. Problem je sto NOVA akademija nema lokalnu konkurenciju. Jedino se „kao kod kuće" osećamo kada odemo na bilo koju umetničku akademiju u Nemačkoj, Francuskoj ili Holandiji.
Praktična nastava je neophodna za današnje kvalitetno obrazovanje. Da li, po vašem mišljenju, studenti na fakultetu imaju dovoljno praktične nastave?
Umetnost ne postoji bez proizvoda. Ovo pitanje se verovatno vise odnosi na druge fakultete i druge oblasti. Praktična nastava je što se tiče umetnosti osnova svega i na NOVOJ akademiji, kao i na drugim umetničkim smerovima je nemoguće bez praktične nastave. Ne možete samo sušati o to me kako forografisati bez da i sami ne napravite koju fotografiju, ili kada je u pitanju gluma, ne moguće je prepričati kako biste odglumili nešto, bez da to stvarno i uradite.
Kakva je saradnja studenata sa studenskom službom? Koji su najčešći problemi i šta bi moglo da se poboljša?
Saradnja je odlična. Ne postoje problemi. Sve zaista ide glatko i nema potrebe za bilo kakvim "intervencijama".
Kako bi ocenili rad studentskih organizacija na fakultetu? Da li ste zadovoljni njihovim radom i kvalitetom?
NOVA akademija je nova u svakom smislu, tako da nam predstoji određeni period vremena kada ćemo učiti jedni od drugih, po malo se prilagođavati i svakako napredovati.
Koliko se obrazovanje na privatnim i državnim fakultetima razlikuje? Koje su to najbitnije razlike po Vašem mišljenju?
Teško je odgovoriti na ovo pitanje. Posebno ako je u pitanju umetnost. Najvažnije je doći do pravih informacija u vezi neke škole. Ako želite da saznate nešto o budućem fakultetu pokušajte da kontaktirate sa bivšim i sadašnjim studentima tog fakulteta. NOVA akademija nas je uvek motivisala da naučimo da dođemo do pravih informacija.